Kierownik Kliniki Diagnostyki Onkologicznej, Kardioonkologii i Medycyny Paliatywnej Dr n. med. Aleksandra Kapała oraz Mgr dietetyki Aleksandra Grela z Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie udzielają odpowiedzi na kluczowe pytania dotyczące postępowania żywieniowego pacjentów z nowotworami głowy i szyi.
Udostępnione w:
Inne nagrania z udziałem: dr n. med. Aleksandra Kapała

Nowe interaktywne wytyczne ESPEN: Zalecenia żywieniowe dla chorych na nowotwory złośliwe

Specyfika leczenia żywieniowego pacjenta z nowotworem regionu głowy i szyi

Nowotwory przełyku: Jak postępować żywieniowo u chorego na nowotwór szyjnej części przełyku?

Nowotwory głowy i szyi: Co oznacza wysokie ryzyko żywieniowe? Które kryteria pozwolą ocenić wysokie ryzyko żywieniowe w przypadku pacjenta zakwalifikowanego do zabiegu operacyjnego?

Rak trzustki: Jak dobrać odpowiedni ONS dla pacjentów z rakiem trzustki?
