Kierownik Kliniki Diagnostyki Onkologicznej, Kardioonkologii i Medycyny Paliatywnej Dr n. med. Aleksandra Kapała oraz Dr n. o zdr. Agnieszka Surwiłło-Snarska z Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie udzielają odpowiedzi na kluczowe pytania dotyczące postępowania żywieniowego pacjentów z nowotworami przełyku.
Udostępnione w:
Inne nagrania z udziałem: dr n. med. Aleksandra Kapała

Ach ten smak! Czyli jak poradzić sobie z zaburzeniami smaku w trakcie leczenia onkologicznego?

Likopen — czy ma znaczenie dla chorego na nowotwór złośliwy?

Nowotwory przełyku: Dlaczego rozmawiamy o postępowaniu żywieniowym w nowotworach przełyku?

Postępowanie żywieniowe w onkologii

Rak trzustki: Jakie są metody leczenia raka trzustki i czy rodzaj terapii ma wpływ na sposób odżywiania i masę ciała?

Rak trzustki: Dlaczego rak trzustki to trudny przeciwnik z żywieniowego punktu widzenia?
Inne nagrania z udziałem: dr n. o zdr. Agnieszka Surwiłło-Snarska

Doustne suplementy pokarmowe w onkologii (ONS, oral nutrition supplements) — który preparat wybrać, dla kogo?

Dietetyka, część II Porada dietetyczna w sytuacji szczególnej, czyli trudny pacjen

Radioterapia i rak narządów głowy i szyi — czy da się bez żywienia?

Nowotwory przełyku: Kiedy pacjent z nowotworem przełyku powinien zostać skierowany na konsultację dietetyczną?

Nowotwory przełyku: Jakie są metody wsparcia żywieniowego w nowotworze przełyku i kto określa sposób leczenia żywieniowego?
