Kierownik Kliniki Diagnostyki Onkologicznej, Kardioonkologii i Medycyny Paliatywnej Dr n. med. Aleksandra Kapała oraz Mgr dietetyki Aleksandra Grela z Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie udzielają odpowiedzi na kluczowe pytania dotyczące postępowania żywieniowego pacjentów z nowotworami głowy i szyi.
Udostępnione w:
Inne nagrania z udziałem: dr n. med. Aleksandra Kapała

Kwasy tłuszczowe omega-3 — jak działają u chorych na nowotwory złośliwe?

Nowe interaktywne wytyczne ESPEN: Zalecenia żywieniowe dla chorych na nowotwory złośliwe

Nowotwory przełyku: Jak prawidłowo wprowadzić żywienie dojelitowe u pacjenta z nowotworem przełyku?

Nowotwory głowy i szyi: Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentom zakwalifikowanym do zabiegu operacyjnego? Jakie konsekwencje żywieniowe może mieć dla pacjenta operacja?

Nowotwory głowy i szyi: Co oznacza wysokie ryzyko żywieniowe? Które kryteria pozwolą ocenić wysokie ryzyko żywieniowe w przypadku pacjenta zakwalifikowanego do zabiegu operacyjnego?
