Kierownik Kliniki Diagnostyki Onkologicznej, Kardioonkologii i Medycyny Paliatywnej Dr n. med. Aleksandra Kapała oraz Dr n. o zdr. Agnieszka Surwiłło-Snarska z Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie udzielają odpowiedzi na kluczowe pytania dotyczące postępowania żywieniowego pacjentów z nowotworami przełyku.
Udostępnione w:
Inne nagrania z udziałem: dr n. med. Aleksandra Kapała

Webinar Polskiego Towarzystwa Onkologicznego — część 1

Kwasy tłuszczowe omega-3 — jak działają u chorych na nowotwory złośliwe?

Nowotwory przełyku: PEG u chorego z nowotworem przełyku – kiedy i w jakiej grupie chorych?

Nowotwory głowy i szyi: Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentom zakwalifikowanym do zabiegu operacyjnego? Jakie konsekwencje żywieniowe może mieć dla pacjenta operacja?

Rak trzustki: Jakich objawów spodziewamy się w trakcie leczenia systemowego i jakie wsparcie żywieniowe możemy zaproponować pacjentowi?

Rak trzustki: Jak przygotować żywieniowego pacjenta z rakiem trzustki do zabiegu operacyjnego?
Inne nagrania z udziałem: dr n. o zdr. Agnieszka Surwiłło-Snarska

Nowotwory przełyku: Opis przypadku klinicznego: Nowotwór środkowej części przełyku?

Nowotwory przełyku: Czy u pacjenta z nowotworem przełyku jest miejsca dla żywienia pozajelitowego?

Nowotwory przełyku: PEG u chorego z nowotworem przełyku – kiedy i w jakiej grupie chorych?

Nowotwory przełyku: Jak prawidłowo wprowadzić żywienie dojelitowe u pacjenta z nowotworem przełyku?

Nowotwory przełyku: Jak postępować żywieniowo u chorego na nowotwór szyjnej części przełyku?
